People Change the World
How girls roll in Bangladesh

How girls roll in Bangladesh

I Thakurgaon är cykeln snabbaste vägen till jämlikhet

Här i Sverige kan det framstå som smått ofattbart att flickor inte uppmuntras att ta sig fram på egen hand. Men så ser verkligheten ut i norra Bangladesh. När en flicka ska ta sig från A till B måste hon ha sällskap av sin pappa, bror eller en annan manlig släkting. Om ingen kan följa med och vägen till skolan är lång, tvingas många flickor stanna hemma och riskerar att giftas bort tidigt.

Vi tycker att alla flickor (såklart!) ska få cykla. Därför arbetar vi för att bryta normerna och stötta flickor som vill cykla, genom att utbilda dem och omgivningen i kvinnors rättigheter. Hjälp oss ge flickorna vind i ryggen. En del har redan tagit sina första tramptag mot jämställdhet, men det finns många fler att hjälpa upp i sadeln.


Vi samarbetar med organisationen Manab Kallyan Parishar (MKP) som länge jobbat för jämställdhet. De informerar inte bara kvinnor och flickor om deras rättigheter utan även skolor, allmänhet och föräldrar. MKP påverkar också lokala ledare och politiker för att kvinnors rättigheter ska erkännas.


People Change the World är en del av biståndsorganisationen Diakonia. Just nu bygger vi peoplechangetheworld.org och snart kommer alla funktioner vara på plats. 


Vill du bidra? (Kul!)

Swisha din gåva direkt till 90 33 03-6 Märk inbetalningen med Bangladesh, så går pengarna till det projekt som du vill stödja.


Har du frågor?

Kontakta oss på peoplechangetheworld@diakonia.se eller 08-453 69 31, så hjälper vi dig!