People Change the World
Women's freedom in Kenya

Women's freedom in Kenya

Kvinnorna tar kampen mot fattigdom

I Kenya grävs det efter guld. Över 80 000 människor arbetar inom gruvindustrin i området Kakamega i västra Kenya, i huvudsak med småskalig gruvdrift. Men i gruvindustrin står kvinnor lägst i rang. Vi stöttar lånecirklar för kvinnliga gruvarbetare där de får chansen att bygga en hållbar ekonomi samtidigt som de lär sig om sina rättigheter. Med ditt bidrag kan fler ta sig ur fattigdom och hunger.

 

Vi samarbetar med den kenyanska organisationen Groots som arbetat i landet sedan 1995 och har stor kunskap om gruvindustrin. De utbildar kvinnorna i arbetsrätt, lagar som reglerar gruvindustrin och mänskliga rättigheter. Sedan hjälper de kvinnorna att organisera sig i lånecirklar där de sparar gemensamt varje månad. När någon av medlemmarna behöver pengar för att betala sina barns utbildning, investera i ett stycke odlingsmark eller köpa boskap kan de låna från gruppen. 

 

People Change the World är en del av biståndsorganisationen Diakonia. Just nu bygger vi peoplechangetheworld.org och snart kommer alla funktioner vara på plats. 

 

Vill du bidra? (Kul!)

Swisha din gåva direkt till 90 33 03-6. Märk inbetalningen med Kenya.

Har du frågor? Kontakta oss på peoplechangetheworld@diakonia.se eller 08-453 69 31, så hjälper vi dig!